Zoek op postcode

Moderne fakirmat voor pure ontspanning en pijnbestrijding!

U bevindt zich hier:
Moderne fakirmat voor pure ontspanning en pijnbestrijding!
Onlangs heb ik er al over geschreven bij Beauty in Nederland: gelukshormonen staan volop in de belangstelling als het gaat om het verhogen van ons gevoel van wellness, welzijn en een goed humeur! Ons lichaam maakt ze aan tijdens prettige bezigheden zoals knuffelen, sporten en vrijen. Maar gek genoeg maakt je lichaam ook bepaalde ontspannende en kalmerende stofjes aan, wanneer je in meer of mindere mate pijnprikkels ervaart.
spijkermatOp dit principe gebaseerd, liggen fakirs en yogi’s al eeuwenlang op hun spijkerbedden! Het ziet eruit als zelfkastijding en masochisme, maar het is dus zeer heilzaam en bevorderlijk bij tal van pijnklachten en voor een diepe ontspanning.
Vergelijk het maar met voetreflexmassage. Ons lichaam heeft tal van energiepunten die corresponderen met bepaalde organen. Het zijn punten die je met je blote oog niet kunt waarnemen, maar die je actief kunt stimuleren door middel van massage of het stimuleren van drukpunten, om zo je hele lichaam een positieve stimulans te geven. Op die manier werkt ook het principe van de spijkerbedden.

spijkermatDe groene Zweedse Spijkermat is een moderne versie hiervan. Het is flexibele mat van kunststof die je kan helpen bij pijn, die je diep laat ontspannen en je lekker laat slapen. De druk van de spijkers tegen je huid zorgt ervoor dat je lichaam zelf de kalmerende en ontspannende gelukshormonen endorfine en oxytocine gaat aanmaken. Dit laatste stofje maakt je lichaam bijvoorbeeld ook aan tijdens een orgasme en het zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Er is ook een speciale versie voor je voeten, die je eenvoudig onder je bureau kunt leggen, om jezelf tijdens je werk van een pittige voetreflexmassage te voorzien.

Deze mat helpt al ruim 500.000 mensen in Zweden bij spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stress, chronische pijn, reumatische pijn, frozen shoulder, hoofdpijn, slaapproblemen, whiplash, fibromyalgie en andere klachten, of gewoonweg om heerlijk te ontspannen en lekker te slapen.
spijkermat
De Zweedse Spijkermat is ideaal voor het hele gezin, jong en oud, topsporters en voor therapeuten. Aangezien de druk van de spijkers tegen je lichaam eenvoudig te regelen is, is de originele Zweedse Spijkermat te gebruiken door zowel mensen met een hoge als een lage pijngrens.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie, een filmpje en alle achtergronden is er de website www.spijkermat.com

(Tekst: Cosmetitext, Mirna van Donselaar)