Zoek op postcode

Grote voorjaarsschoonmaak voor lijf en leden!

U bevindt zich hier:

Grote voorjaarsschoonmaak voor lijf en leden!

‘Wellness’ en detoxen lijken anno 2010 meer dan ooit onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je jezelf van binnen lekker voelt, zie je dat van buiten! Gingen we vroeger een weekje ‘diehard’ sapvasten om ons lichaam te zuiveren, zo kun je tegenwoordig ontgiften en ‘ontslakken’ op een veel aangenamere wijze.  De lente is de beste tijd om lijf en leden van een grote voorjaarsschoonmaak van binnen uit te voorzien!

Bij detoxen draait alles om het ontgiften en van binnen zuiveren van je lichaam. De bedoeling van een dergelijke kuur is, dat giftige stoffen zorgvuldig worden verwijderd, dat opgestapelde ‘slakken’ uit je darmen worden losgemaakt en dat alle ingewanden als het ware een flinke ‘bezembeurt’ krijgen. Door deze grondige reiniging van binnen, voel je jezelf vele malen energieker, krijg je een beter humeur en zie je er bovendien veel beter en gezonder uit. Detoxen zorgt daardoor voor een algeheel gevoel van ‘wellness’.

Waarom detoxen?

In onze huidige maatschappij waarin er steeds meer van ons wordt verwacht in steeds minder tijd, schieten een evenwichtige voeding, voldoende nachtrust en lichaamsbeweging er helaas vaak bij in. Daarbij drinken velen van ons volop koffie en alcohol. We staan (ongemerkt) veelvuldig bloot aan schadelijke gifstoffen uit onze omgevingslucht, via de medicijnen die we soms dienen te slikken en uit sommige producten waarmee we in aanraking komen. Na verloop van tijd stapelen ‘slakken’ en andere gifstoffen zich op in onze darmen en andere organen en voelen we ons niet fit, moe en futloos. Ook de conditie van onze huid, haren en nagels laat dan vaak veel te wensen over. Ons oogwit is in veel gevallen niet helemaal helder en oogt eerder wat gelig dan mooi wit. Hoogste tijd dus om het lichaam eens goed te ontgiften door middel van detoxen en sapvasten!

Verantwoord ontgiften in plaats van honger lijden en afzien!

De zorgvuldig uitgekiende detoxprogramma’s van bijvoorbeeld het Innerwave Concept helpen je lichaam om gezond, vitaal en mooi te worden én vooral te blijven. Deze zeer complete en veilige detoxkuren begeleiden je optimaal om een volledige ontgifting van het lichaam te kunnen realiseren. Dagenlang alleen maar fruit eten, vruchtensappen, kruidenthee en water drinken, zónder daarbij enig ondersteunend voedingssupplement te nemen, maakt je zwak, extra moe en duizelig en zorgt voor veel hoofdpijn. Dat kan en moet dus anders! Innerwave combineert haar detoxkuren daarom met hoogwaardige supplementen, waardoor honger lijden niet aan de orde is en er van voedingstekorten geen sprake zal zijn.

Innerwave Wellnessvakanties voor een schoon lichaam en een ontspannen geest!

innerwave wellnesskuur

innerwave

Innerwave biedt, naast haar kuurprogramma’s voor thuis,  tevens complete korte kuurvakanties in samenwerking met kuuroorden aan in de vorm van Innerwave Wellnessvakanties. Een Innerwave Wellnessvakantie is een heerlijke manier om met alle facetten bezig te zijn die je gezonder maken en vooral behouden. Het lichaam wordt ontgift door middel van verse sappen en binnen het kuuroord kun je gebruik maken van een uitgebreid ontspannings- en bewegingsprogramma. Het basis detoxprogramma kan hierbij worden uitgebreid met massages, pakkingen, fittness en andere ontspannende activiteiten. Innerwave organiseert in de maanden maart/april en september 2010 kuurvakanties van 5 dagen (maandag - vrijdag) ofwel 8 dagen (vrijdag – vrijdag of zaterdag – zaterdag). 

Voor meer informatie: www.innerwave.nl  

Pers je eigen verse sappen met de Versapers Slow Juicer

versapersBij detoxen is een kuur door middel van sapvasten het meest effectief. Je kunt natuurlijk kant-en-klare sappen kopen bij de supermarkt, maar veel beter en bovendien veel lekkerder is het om je eigen verse sappen te persen uit heerlijke seizoensgroenten en fruit!versapers

De Versapers Slow Juicer is de meest nieuwe generatie op het gebied van sappenpersen. De naam zegt het al: deze pers perst het fruit en de groenten op een hele rustige (“slow”) en bovendien geluidsarme manier (de fabrikant beweert geruisloos, maar dat is helaas niet waar, geluidsarm is de juiste beschrijving!). Door deze langzame manier van persen blijven de mineralen, enzymen en vitaminen veel beter en vooral langer bewaard. Dit zorgt er dus voor, dat je eigen verse sappen een veel hogere voedingswaarde hebben (je perst ‘levend sap’ volgens de distributeur), dan bij het gebruik van ‘normale’ sappenpersen.

sapvastenWat maakt deze pers nu verder zo bijzonder zul je jezelf afvragen? Dankzij een uniek vertikaal perssysteem, een siliconen afsluiter en slechts 80 toeren per minuut ontstaat er zo min mogelijk wrijving tussen de pers en de groenten en fruit. De vorming van overtollige hitte wordt voorkomen en je verkrijgt zoveel mogelijk pulpvrij sap. 

Je haalt op deze manier dus veel meer sap uit je groenten en fruit, dat bovendien veel rijker is essentiële voedingsstoffen. Ook komt er dankzij deze techniek weinig tot geen zuurstof vrij tijdens het persen. Hierdoor blijven je verse sapjes beter qua smaak en tot maar liefst 48 uur kraakvers in de koelkast!

Meer informatie via: www.versapers.nl

Detoxdrankje…

bodytox cleanseGeen zin in een complete detoxkuur maar toch iets doen om je lijf en leden te reinigen van binnen uit? Bodytox™ Herbal Fusion Drink ‘Cleanse’ is een heerlijke instant kruidendrank op basis van natuurlijke ingrediënten zoals o.a. Groene Thee, Siberische Ginseng, Artisjok- extract, Blaaswier- extract, Venkel en Gotu Kola- extract, die bekend staan om hun ontgiftende en orgaanversterkende effecten. Als je lichaam is gereinigd is het beter in staat om te gaan met spanningen en de verwerking van gifstoffen, zonder vage klachten of ziek te worden!

Meer informatie via: www.bodytox.nl Huid in ademnood? Detox je gezicht met Moringapeptiden!

detox masker yves rocherOm je huid te ontgiften en te ontdoen van de negatieve invloeden die luchtvervuiling (zoals uitlaatgassen) en het klimaat (o.a. ozon, UV-straling) op je natuurlijke schoonheid hadden, introduceert Yves Rocher een handig instant ‘detox-masker’! Het Anti-Agressions Express-Masker Anti-Huidverstikking laat je huid weer ademen in slechts 5 minuten tijd! 

Het geheim? De toegevoegde Moringazaden zijn rijk aan peptiden. Deze hebben een anti-verstikkende- en antioxidant- werking op je huid doordat ze in staat zijn om stof, vuil en andere onzuiverheden te filteren. Breng het masker aan, laat het 5 minuten zijn werk doen en je huid voelt weer fris, glad en comfortabel aan!

Meer informatie via www.yvesrocher.nl 

(Tekst: Cosmetitext, Mirna van Donselaar)