Zoek op postcode

De zonnestudio

U bevindt zich hier:

De Zonnestudio

• • • • • • • • • • •

Onder de zonnebank - een lekker gevoel!

ZonnebankJe herkent dat gevoel misschien wel: dat je na een bezoekje aan de zonnestudio weer met een goed gevoel de zonnestudio verlaat. Op de heerlijke warme zonnebank heb je even lekker een kwartiertje kunnen relaxen, wat natuurlijk altijd goed voor je is. Maar het goede gevoel na het zonnebanken komt niet alleen door het relaxen. Uit wetenschappelijk onderzoek, waarbij testen werden gedaan met nep zonnebank lampen, bleek dat proefpersonen na een nepsessie zich minder ontspannen voelde. Wetenschappers vermoeden dat onder invloed van UV licht endorfinen worden aangemaakt welke het lekkere gevoel veroorzaken.

Advies bij de zonnestudio

Zonnestudio Zonnen, of dit nu op de zonnebank is of buiten in het zonnetje, kan echter ook slecht voor je zijn. Het gaat hierbij om (plotseling) te veel UV straling, waardoor je huid kan verbranden en waar je op langere termijn zelfs huidaandoeningen of huidkanker kan krijgen. Zo moet je voorzichtig zijn met het zonnen tussen 12:00 en 15:00 uur, als de zon het krachtigst is. Wees er bij het zonnebanken van bewust dat je je op de zonnebank wel degelijk kan verbranden. De ultraviolette stralen (type A en B) van de zon welke verantwoordelijk zijn voor het bruiner worden van je huid worden door zonnebank lampen nagemaakt. Je huid maakt geen verschil tussen UV straling van de zon of die van de zonnebank, je huid kan onder de zonnebank dus wel degelijk verbranden. Belangrijk is om zonnebrand te voorkomen door de huid geleidelijk aan de zon / zonnebank te laten wennen. Als je naar de zonnestudio gaat krijg je bij de meeste studio’s gelukkig advies op maat, zo is het bijvoorbeeld belangrijk welk huidtype je hebt. Op Beauty in Nederland vindt je hiereen overzicht van zonnestudio’s. Je kan ook op basis van je postcode zoeken naar een zonnestudio bij jou in de buurt. Krijg je bij de zonnestudio geen advies vraag er dan om, en volg het advies op! Wees nooit zo eigenwijs om gelijk 20 minuten onder de turbo te gaan liggen omdat je binnenkort een feestje hebt waar je lekker bruin voor de dag wilt komen, goede kans dat je als een rode kreeft op het feestje zal verschijnen.

Tot slot nog een aantal tips:

- Ga direct uit de zon als je huid vreemd reageert. Krijg je door het zonnen bijvoorbeeld jeuk, huiduitslag of verbrand je heel snel raadpleeg dan je huisarts.
- Draag tijdens het zonnen geen make-up, deze kunnen onder invloed van UV-stralen namelijk huidreacties veroorzaken.
- Doe geen parfum op als je gaat zonnen, deze kunnen huidreacties veroorzaken.
- Controleer bij medicijn gebruik de bijsluiter of deze reacties kunnen veroorzaken onder invloed van UV straling. Raadpleeg bij twijfel je apotheek of huisarts.
- Bepaalde huidaandoeningen kunnen verergeren onder invloed van UV-straling, raadpleeg je arts bij twijfel.
- Smeer je voor het zonnen altijd goed in met een anti-zonnebrand middel, en herhaal dit regelmatig.