Zoek op postcode

Beauty opleidingen - overzicht van opleidingen in de uiterlijke verzorging

U bevindt zich hier:

Overzicht opleidingen uiterlijke verzorging

• • • • • • • • • • •

Opleiding tot kapsterIn deze rubriek wordt in gegaan op het aanbod van opleidingen, cursususen en workshops in de uiterlijke verzorging welke je kunt volgen bij verschillende opleidingsinstituten. Via deze pagina vindt je de aanbieders van de volgende soorten opleidingen: schoonheidsspecialiste opleiding, kapper opleiding, pedicure opleiding, visagie opleiding, nagelstyliste opleiding en overige opleidingen uiterlijke verzorging. In het overzicht hieronder vindt je kwaliteitsaanbieders van opleidingen in de uiterlijke verzorging. Bij elke opleidingsinstantie wordt aangegeven welk soort opleidingen men biedt.

Fleurimon en BaaijFleurimon Nederland en Ralph Baaij

Opleidingsplaats: Leusden
- Make-up Artist
- Visagie A en B
- Grime
- Hairstyling
- Nagelstyling (Harderwijk)
- Fleurimon visagie A en B opleiding
Lees verder

MaksMAKS Kappersacademie - Management Academie voor Kappers en Stylisten

Opleidingsplaats: Eindhoven
- Allround kapper opleiding
- Beauty en Wellness
- Bedrijfsleider / ondernemer opleiding
- Maks Maatwerk - deeltijd opleidingen
Lees verder

Ralph BaaijRalph Baaij - makup artistry en studio cosmetics

Opleidingsplaats: Huizen, of op locatie
- Visagie opleidingen
- Visagie cursussen
- Visagie workshops
Lees verder

Rijn IJsselRijn IJssel

Opleidingsplaats: Arnhem - Gelderland
- Schoonheidsspecialiste opleiding
- Kapper opleiding
- Pedicure opleiding
- Wellness opleiding
Lees verder

zonnevlechtDe Zonnevlecht

Opleidingsplaats: Budel
- Biotensor opleiding
- Ontzuren en ontslakken opleiding
- Basische Kruidenstempel Massage opleiding
Lees verder

NHANHA Thuis Studies

Opleidingsplaats: de opleidingen van NHA kunt u thuis volgen
Opleidingen:
- Vakdiploma Pedicure
- Schoonheidsspecialist(e)
- Schoonheidsverzorging
- Thuiskapper

la liqueLa Lique Cosmetics

Opleidingsplaats: Heerhugowaard
- Nagelstyling
- Schoonheidsspecialiste
- Pedicure
- Visagie
- Hairstyling
- Grimeren
- Medisch pedicure
- Voetreflexmassage
- Combinatie cursussen
Lees verder

BransusBransus hair en beautyopleidingsinstituut

Opleidingsplaats: Rotterdam - Zuid Holland
- Hairstyling opleiding
- Beauty opleiding
- Visagie opleiding
- Nagelstyliste opleiding
- Pedicure opleiding
- Body opleiding
Lees verder

StudieplanStudieplan

Opleidingsplaats: Thuis studie
- Cursus haarknippen
- Cursus make up
- Cursus schoonheidsverzorging
Lees verder

______
Algemene informatie over de opleiding kapper
In het verleden waren er aparte opleidingen om dames of heren te kunnen knippen. Tegenwoordig is er één opleiding tot kapper waarin geleerd wordt om zowel heren als dames te kunnen knippen. In het eerste deel van de kapper opleiding leer je (natuurlijk) knippen. Naast het knippen leer je föhnen en permanenten. Na het behalen van dit diploma heb je de mogelijkheid om door te leren met de opleiding allround kapper. In de opleiding allround kapper leer je watergolven, snijden, omvormen, vlechten, opsteken en kleuren. Dit ook weer voor zowel dames als heren. De opleiding allround kapper bestaat uit een theorie en praktijk deel waarvoor examen voor wordt afgenomen. De opleiding kapper en opleiding allround kapper kan gevolgd worden bij een particuliere instelling of een ROC. Bij het ROC duurt de opleiding kapper 2 jaar en de opleiding allround kapper duurt 1 jaar.
De opleidingen tot kapper kunnen bij het ROC om twee manieren gevolgd worden: OL of BBL. Bij OL ga je elke dag naar school waarbij je afgesproken periodes stage loopt bij een kapsalon. Bij BBL ga je 1 dag per week naar school de andere 4 dagen werk je bij een kapsalon. De kapsalon waar je werkt dient erkend te zijn door het KOC en de kapsalon heeft de verantwoordelijkheid je het praktijk gedeelte van het kappersvak te leren.  Bij een particuliere kapper opleiding ga je 5 dagen per week naar school, zodra je bewezen hebt dat je het vak voldoende beheerst mag je aan klanten werken aan de kapsalon aan de school. Mensen kunnen zich in de kapsalon van de school tegen een voordelig tarief laten knippen door de leerlingen van de particuliere kappers opleiding.

Algemene informatie opleiding schoonheidsspecialiste
Om schoonheidsspecialiste te worden zijn diversen opleidingen en cursussen te volgen. De duur van de opleiding tot schoonheidsspecialiste duurt 1 tot 2 jaar. De duur van de opleiding schoonheidsspecialiste is afhankelijk van het opleidingsinstituut en de status van de opleiding. Er zijn veel opleidingen en cursussen te volgen maar niet iedere opleiding tot schoonheidsspecialiste is een vakopleiding waarbij je het erkende MBO diploma krijgt. Bij een goede opleiding tot schoonheidsspecialiste wordt de theorie over schoonheidsverzorging behandeld. Hierbij wordt ingegaan op o.a. weefsel en celleer, anatomie en dermatologie. In de theorie wordt ook ingegaan op zaken zoals arbeidsomstandigheden en milieu. Een goede opleiding schoonheidsspecialiste zal ook praktijk gezichtsbehandeling bevatten, praktijk lichaamsbehandeling en cosmetische hand, nagel en voetverzorging. Ook zal in de opleiding schoonheidsspecialiste worden ingegaan op de bedrijfsmatige kant van het vak zoals bedrijfsadministratie en verkoop. Na het volgen van een vakopleiding schoonheidsspecialiste kan gaan werken bij een schoonheidssalon, beautyfarm of in een cosmetische chirurgie kliniek. Je kan met je vakopleiding schoonheidsspecialiste natuurlijk ook voor je zelf beginnen met een eigen schoonheidssalon.

______
Uw opleidingen ook in dit overzicht?
Meer informatie vindt u hier.